maanantai 19. syyskuuta 2016

Nyt olisi taas aika hiukan päivitellä menoani täällä päin. 



Perjantaina tajusin, että olisin voinut aloittaa työssäoppimisen jo sinä päivänä, koska aika meinasi mennä pitkäksi. Mutta kävin tuolloin hiukan shoppailemassa tai lähinnä metsästin uutta lompakkoa ja aikani etsimisen jälkeen löysinkin haluamani. Ostin myös työkengät maanantaiksi (koska olin typerys enkä ottanut Suomesta niitä, vaikka kuinka muistutettiin). Sää täällä on ollut siitä asti kun tänne tulin (ja yhteyshenkilöni mukaan jatkunut jo kaksi viikkoa) todella todella kuuma, joten hiukan huonosti olen nukkunut, kiitos lämpötilojen. Tapasin illasta vielä yhteyshenkilöni ja juteltiin hiukan käytännön asioista, kuten papereitten täyttämisestä ja työssäoppimisesta. Pakko myöntää, että yllätyin kun kuulin, että Saksassa opiskellaan englantia yhtä paljon kun Suomessa, tosin jotkut aloittavat vielä aikasemmin. Ja kuitenkin (yh:n arvion mukaan) noin 90% ei osaa englantia ollenkaan tai osaa erittäin vähän. Tosin ei täällä esimerkiksi TV:stä pääse kuulemaan englantia, kun kaikki on dubattuna päälle saksaksi. 


Yhteyshenkilöni kysyi haluaisinko kyydin lauantaina Jena-nimiseen kaupunkiin kun hän oli sinne menossa tapaamaan tytärtään ja otin tarjouksen vastaan.:)

Kuva Eisenachin keskustasta
Lauantaina sää olikin tehnyt täys muutoksen! Vettä satoi kaatamalla heti aamusta lämmintäkin oli enää noin 16 astetta. Lähdimme ajamaan yhentoista maissa ja näkyvyys oli suhteellisen huono johtuen kaatosateesta. Noin puolentoista tunnin päästä olimme perillä ja jättäydyin Jenan keskustaan. Kävelin suoraan kirjakauppaan, jota oltiin suositeltu sen laajan englanninkielisten kirjojen valikoiman vuoksi. Ostin sieltä pari kirjaa ja jatkoin isoon kauppakeskukseen nimeltään Goethe Galirie. Kävin myös erittäin saksalaishenkisessä kahvilassa, jossa henkilökunnalla oli Saksan kansallispuvut päällä. Illalla takasin tullessa kävin kaupan kautta ja olin suht väsynyt reissun jäljiltä niin kävin melko aikasin nukkumaan.

Lisää kuvateksti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti