tiistai 20. syyskuuta 2016

Maanantaina oli ensimmäinen työharjoittelupäivä ja se meni yllättävän kivasti. Kävimme päiväkodin johtajan kanssa kiertämässä kaikki ryhmät esittelemässä minut ja toivottamassa hyvät huomenet. Kun siirryin omaan ryhmäänsä, niin lapset olivat erittäin avoimia ja vastaanottavaisia, kielimuurista huolimatta. Minun ryhmässä jonka nimi on suomeksi "pienet pilvet", on tällä hetkellä vakituisesti 9 lasta ja kaikki iältään 1-2 vuotiaita, mutta suurin osa heistä ei ole vielä täyttänyt kahta. Ryhmässä on kaksi hoitajaa (plus minä) ja sisällä puitteet ovat erittäin hyvät.

 Oman ryhmän tilat ovat kaikki lasten kokoista ja suunniteltu täysin lasten tarpeiden mukaan. Käytössä on myös sisällä yhteinen liikuntahalli, joka on täynnä erilaisia putkia, tunneleita, siltoja ja muita lapsia aktivoivia välineitä. Piha-alueet ovat (niikun aikasemmin kerroin) ihan unelmaa. Laaja luonnon läheinen alue, jossa on puskia, puita, polkuja ja pitkäksi kasvanutta nurmikkoa. Erilaisia keinuja, liukumäki ja autoratakin pihalta löytyy, ja siis kaikkien ryhmien lapset ovat samalla pihalla ja kaikki ns. kaitsevat kaikkia lapsia.


Pääsin kyllä heti tekemään hoidollisia juttuja, kuten vessassa käynnit, vaippojen vaihot, syöttämiset, vaatepolitiikasta huolehtiminen jne. Lasten kanssa kommunikointi onnistuu  eleillä ja yksittäisillä saksan sanoilla, ja onneksi ryhmässäni on yksi hoitaja, joka osaa englantia hyvin. Kaikki päiväkodin työntekijät ovat heti aamusta erittäin aurinkoisia ja hymyilevät koko ajan (hiukan erilaista kun Suomessa :D). Lapset ovat myöskin erittäin avoimia ja iloisia. Sääli vain että ne muutamat, jotka osaavat puhua, juttelevat koko ajan enkä oikeen meinaa ymmärtää jutunjuurta. 

Muutenkin on mennyt nämä ensimmäiset päivät hyvin ja kyllä erittäin hyvillä mielin odotan aina seuraavaa päivää. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti