torstai 15. syyskuuta 2016

Aivan aluksi on kerrottava että ei nyt ihan niin loistokkaasti alkanut meikäläisen Saksan seikkailu.

Hyviä asioita oli se, että sain yllättävän hyvin nukuttua edellisenä yönä ja matka Helsinki-Vantaalle sujui mukavasti, kun äiskä lähti heittämään ja sain veljenikin mukaan saattamaan. Lento oli noin kakskyt minuuttia myöhässä mutta se ei onneksi haitannut juurikaan Berliinin päässä lähtevän junan aikatauluun. Kivasti pääsin Tegelin lentokentältä rautatieasemalle, mutta sitten junaan noustessa kävi se semmoinen asia, josta ironisesti olen paasannut lähipiirin matkailijoille: Junassa kävellessäni lompakkoni varastettiin repusta :) ja sen sileän tien hävisi aimo tukku käteistä ja Visa sekä eu-sairaanhoitokortti. Heti soitin yhteyshenkilölleni, joka oli yhteydessä Saksan poliisin kanssa, kuoletin Visan ja tietty soitin äidilleni. Jäin Erfurtissa junassa pois ja siellä vastassa olivat poliisi ja yhteyshenkilöni, ja lähdimme poliisiasemalle kirjaamaan rikosilmoitusta. Yhteensä kahen ja puolen tunnin jälkeen, kun olin selittänyt englanniksi yhteyshenkilölle ja hän saksaksi poliiseille mitä tapahtui, missä tapahtui ja miten tapahtui. Koska tilanteeseen liittyi potentiaalinen varas kandidaatti jouduin kuvailemaan hänet ja kaikki tilanteeseen mitenkään osallisena olleet erittäin tarkasti. Mutta lopulta ilmoitus saatiin tehtyä ja lähdimme yh:ni kanssa kaupan kautta kohti Eisenachia.

Että semmosta sitten.

Toisaalta positiivista oli kokea aito saksalainen autobahn, jossa todella porukka ajaa 220 tosta noin vain. Ja jotenkin kaikesta huolimatta sai olla onnellinen, että ite on kunnossa ja että yhteyshenkilöni auttoi todella paljon asioissa. :) kaiken kyllä jälkeen olo on kuin jyrän alle jäänyt ja voisin nukkua noin ikuisuuden, mutta ehkä suunta on vain ylöspäin :D

Nyt toisena päivänä kävin tutustumassa työssäoppimispaikkaan ja siellä ihmiset ovat erittäin ystävällisiä ja itse päiväkoti oli täydellinen paikka lapsille. Paikka on suunniteltu täysin lasten tarpeiden mukaan ja heitä kuunnellen ja itse rakennus oli myöskin melko uusi. Piha oli täynnä erilaisia lapsille tarkoitettuja aktiviteetteja, kuten pensaista tehtyjä tunneleita, omat kasvimaat, keinuja, hiekkalaatikoita, alue jossa lapset voivat kävellä paljain jaloin ja omenapuita sekä marjapensaita. Alotan vasta ensi maanantaina työssäoppimisen, joten voisin kertoa sitten tarkemmin paikasta. 

Tänään myös olen käynyt tutustumassa enemmän kaupunkiin. Saan jopa tänään omaa rahaa, jota äitini lähetti postbankin kautta. Sää täällä on aurinkoinen ja ehkä liiankin kuuma, koska auringossa lämpötila nousee kolmeenkymmeneen. :) 

Tässä hiukan napsimiani kuvia näiltä kahelta päivältä:






1 kommentti: