sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Noniin taas tovi vierähtänyt edellisestä tekstistä. Edellisen viikon työssäoppimisessa ei suurempia tapahtunut. Siellä päässyt ihan kivasti tekemään asioita ja pikkuhiljaa lasten tavat ja itse lapset tulevat enemmän tutuiksi. Ilman poikkeusta aina nukkariin mennessä jaetaan lapset kuka nukuttaa kenetkin ja olen itsekin aina laskettu nukuttajiin, mikä oli aluksi haastavaa juuri siksi kun lapset enkä mä tuntenut toisiamme, mutta loppu viikosta jo onnistui vaikeimpienkin tapausten nukuttaminen. :) 

Ehkä hiukan ruvennut myös vertailemaan Suomen ja Saksan pöiväkotien eroja. Kuten ruoka on täällä melko sokeri voittoista. Niin aamupalalla kuin lounaalla ja välipalalla juodaan sokeriteetä, syödään marmeladileipiä ja napostellaan suklaata. Ja erilaisiin riitely tai lyönti tilanteisiin ei kauhean helpolla puututa. Ja omassa ryhmässä hoitajat ovat päättäneet, että jos lapsi itkee esim. pihalla niin itkuun vastataan ja lapsi otetaan syliin, mutta joillain hoitajilla tuolla päiväkodilla on sellainen käytäntö että lapsen annetaan itkeä niin kauan kun sielu sietää, mikä itselle on ihan kamalaa kattoa, joten melkein koko ajan sylissäni on lapsi joka itkee (en melkein ikinä tiedä miksi) hetken ja jatkaa matkaansa. 

Nyt lauantaina lähdettiin yhdessä suomi porukalla (maanantaina tulleiden lastenohjaajien kera) ensin yhteyshenkilön koululle avoimien ovien päiville ja sitten junalla Erfurttiin. Emme olleet tuolla koululla kovinkaan kauaa, mutta onnistuttiin aiheuttamaan hiukan hämmennystä, kun menimme hiukan liian aikaisin nauttimaan kahvilan antimista. Olisi pitänyt osata odottaa jonkinsortin puhe, mutta hups :D 

Erfurttiin menimme junalla ja kävimme hiukan shoppailemassa ja katseltiin maisemia. Päädyimme myös katsomaan yhtä nunnaluostaria, jossa eräs nunna ei olisi halunnut päästä meitä lähtemään, vaan jäämään kuuntelemaan siellä alkavaa konserttia. :D mutta vaivihkaa poistuimme paikalta... Käytiin myös ravintolassa syömässä ja saimme palvelun onneksemme englanniksi. Käytiin myös ostamassa englanninkielisiä kirjoja, joita nyt ei ollut ihan kauhean suurta valikoimaa, mutta löytyi silti muutama passeli kirja. :) Erfurtin Domplazilla oli Oktoberfestin tivoli, jossa vietimme jonkin tovin mm. kummitusjunassa ja maailmanpyörässä. Seitsemän jälkeen lähdimme junalla takaisin kohti Eisenachia.








Sunnuntaina oli kyllä melko rento meininki. Nukuin pitkään ja lueskelin kirjaa. Käytiin myös pienellä kävelylenkillä seikkailemassa Eisenachin syrjempiä seutuja. Matkan varrella nähtiin jalkapallomatsi, piha-auto kilpailu ja Eisenachin yliopisto. :) 

1 kommentti:

  1. Kiva lukea tuota vertailua Saksan ja Suomen käytäntöjen välillä. Muutenkin blogisi on hyvin mielenkiintoinen!

    VastaaPoista